Weert verlengt ruimere laad- en lostijden in centrum

Print
Weert verlengt ruimere laad- en lostijden in centrum

Het winkelgebied in het Weerter centrum. Afbeelding: De Limburger

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Met het verlengen van de lockdown om verspreiding van het coronavirus in te dammen, houdt Weert ook langer de verruimde tijden aan voor laden- en lossen in het centrum.

De meeste winkels mogen niet open voor publiek. „We zien dat veel lokale ondernemers nu actief zijn via webshops en hun producten vanuit hun winkels versturen of zelf bezorgen”, zegt wethouder Wendy van Eijk (VVD, handhaving). Dat leidt tot meer verkeersbewegingen.

„Normaal gesproken kunnen ze tot 12.00 uur met voertuigen terecht in de binnenstad om te laden of lossen.” Sinds november is een tijdelijke verruiming van die tijden ingesteld, die nu wordt verlengd.

Laden en lossen in het promenadegebied mag op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 6.00 en 19.00 uur, donderdag tussen 6.00 en 22.00 uur en zaterdag tussen 6.00 en 10.00.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →