Zoekactie na beving West-Sulawesi gaat verder, dodental boven 60

Zoekactie na beving West-Sulawesi gaat verder, dodental boven 60

Afbeelding: EPA

In hoofdstad Mamuju van West-Sulawesi, die vrijdag getroffen is door een zware aardbeving, zijn reddingswerkers nog altijd hard op zoek naar overlevenden tussen de brokstukken van ingestorte gebouwen. Het dodental is inmiddels gestegen naar 62 en zal mogelijk nog verder oplopen, melden de autoriteiten in Indonesië.

De meeste doden vielen in Mamuju. Daar stortten onder meer een hotel en een winkelcentrum in. Meerdere slachtoffers zijn onder het puin van het ziekenhuis vandaan gehaald. Daarnaast vonden reddingswerkers tussen de restanten van een huis de lichamen van vijf leden van een familie van acht, meldt The Jakarta Post.

In de nabijgelegen regio Majene kwamen zeker negen mensen om het leven. Door de beving met een kracht van 6,2 raakten ruim 800 mensen gewond en duizenden mensen zijn dakloos.

„De stroomvoorziening in delen van de regentschappen Majene en Mamuju zijn hersteld. En voertuigen kunnen inmiddels weer over de hoofdweg tussen de twee regentschappen nadat lokaal militair personeel de weg met zwaar materieel heeft vrijgemaakt”, zei zondag een woordvoerder van de rampenbestrijdingsdienst.

Lees ook: Aardbeving in Indonesië eist tientallen levens

Veel inwoners durven vanwege de naschokken niet terug naar hun huis. Ook omdat die mogelijk nog voor een tsunami kunnen zorgen. „Het is beter om te schuilen voordat er iets ergers gebeurt”, zegt Abdul Wahab uit Mamuju. Met zijn vrouw en zijn vier kinderen, onder wie een baby, slaapt hij nu in een tent. „We hopen dat de regering snel hulpmiddelen kan sturen, zoals eten, medicijnen en melk voor de kinderen”, zegt hij.

Hoeveel mensen door de hulpdiensten zijn gered, is niet bekend. Reddingswerkers haalden eerder al twee jonge zusjes onder de brokstukken vandaan. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.