Internetverkoop helpt én nekt Partijdumper Venray

Print
Internetverkoop helpt én nekt Partijdumper Venray

Afbeelding: © Getty Images

Venray / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Geijsteren -

Met de verkoop van onder meer lichtbeschadigde koelkasten en wasmachines via websites en Marktplaats deed Partijdumper in Venray jarenlang goede zaken. Een brand en opkomende concurrentie nekten het bedrijf uiteindelijk.

Het ging om witgoed met een krasje of deukje van gerenommeerde merken als AEG, Samsung en LG dat in het buitenland goedkoop kon worden ingekocht. Maar toen de Europese regelgeving voor de handel in gebruikte producten werd aangescherpt, werd besloten een eigen winkel te openen. In deze zaak bestond het assortiment alleen nog uit nieuwe apparatuur. Ondanks dat de omzet behoorlijk terugliep, werd er volgens de curator die het faillissement afwikkelt nog altijd een bescheiden winst geboekt.

Brand
De situatie veranderde toen een uitslaande brand de winkel volledig in de as legde. Er werd een doorstart gemaakt op een andere locatie, in afwachting van de herbouw van de zaak. Maar door problemen met de vergunningen kwam het daar niet van. De witgoedhandelaar moest daardoor tegen wil en dank een meerjarig huurcontract tekenen voor de noodwinkel die sowieso al minder klanten trok. En door de concurrentie van internetaanbieders als Coolblue en Wehkamp zakte de omzet nog verder in. Toen ook nog twee werknemers zich ziek meldden vanwege overbelasting door het vele tillen, trok Partijdumper de stekker eruit.

De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg