Jocus en Wortelepin geven eigen posters uit

Print
Jocus en Wortelepin geven eigen posters uit

De Venlose poster werd gepresenteerd in het Jocus Museum. Afbeelding: Jocus

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De carnavalsverenigingen Jocus en De Wortelepin geven een eigen vastelaovesposter uit. De Wortelepin doet dat voor het eerst.

De afbeelding van een knoévelend clownsduo op de Venlose poster is gemaakt door Anne Haeyen. Zij won de ontwerpwedstrijd die op de ‘elfde van de elfde’ door Jocus werd uitgeschreven. Uit de twintig inzendingen werden er vijf gekozen. De keus was uiteindelijk aan het publiek, dat massaal stemde. In amper vier dagen tijd werden ruim 2600 stemmen uitgebracht.

Jocus en Wortelepin geven eigen posters uit
De poster van de Wortelepin. Foto: Leon Peeters

Winnares Anne Haeyen komt uit Venlo maar woont en werkt als beeldend kunstenaar in Venray. De poster is vanaf 26 januari gratis af te halen bij Albert Heijn in Venlo-oost en -zuid, supermarkt Jumbo aan de Vinckenhofstraat, Jumbo Benders, Primera aan de Maasstraat en slagerij De Karbinder. Dit zijn tevens de verkooppunten van de nieuwe Träöt, het staatsorgaan van Jocus, die op dezelfde dag verschijnt.

De eerste carnavalsposter van De Wortelepin uit Blerick is eveneens gratis en nu al verkrijgbaar bij Wijnhuis Blerick, Jumbo Benders en Albert Heijn in Blerick. De poster is ontworpen door kunstenaar Leon Peeters.