Jeugd verkleed op de fiets tijdens ‘Gelaen mit Aafsjtand op de Fits’

Print
Jeugd verkleed op de fiets tijdens ‘Gelaen mit Aafsjtand op de Fits’

Kinderen waren eerder met Halloween verkleed naar de wielerbaan getrokken. Afbeelding: HJ-Sportsphotography

Geleen -

De Flaarisse en Stichting Wielerbaan Geleen houden maandagavond 15 februari voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar Gelaen mit Aafsjtand op de Fits.

Het initiatief is ontleend aan de fietstocht die eerder werd gehouden met Halloween. „Dit is precies wat we zochten voor carnavalsmaandag”, aldus de Flaarisse. „Kinderen komen verkleed op hun met lampjes versierde fiets en de best verklede jongen en meisje met mooiste uitgedoste fiets krijgt een trofee.” De kinderen werken verschillende onderdelen af tijdens de ludieke fietstraining. Zo moeten ze een parcours fietsen bestaande met obstakels, wipwap en nónnevottegriepe. Hier grijpen kinderen al fietsend een nónnevot op stok. Verder is er een quiz over vastelaovend. Michel van Dijke: „Publiek is helaas niet toegestaan, maar de jeugd kan zich in ieder geval verheugen op een sportieve en leuke belevenis.”

Het begint carnavalsmaandag om 18.30 uur en duurt tot 20.00 uur. Gratis inschrijven is verplicht. Dit kan tot 11 februari.

Meer info: www.stichtingwielerbaangeleen.com

Lees ook: Verkleed fietsen tussen de rook en special effects op wielerbaan Geleen met Halloween

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen