Zuyderland in gesprek met gemeenteraden en huisartsen over verplaatsing afdelingen

Print
Zuyderland in gesprek met gemeenteraden en huisartsen over verplaatsing afdelingen

Ter illustratie. Afbeelding: Getty Images

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek / Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard -

Zuyderland gaat een regionale bijeenkomst beleggen voor huisartsen en de gemeenteraden van Beek, Sittard-Geleen en Stein. Onderwerp van gesprek is de verplaatsing van de afdelingen cardiologie en longgeneeskunde van het ziekenhuis in Geleen naar dat in Heerlen.

De raden en huisartsen vinden dat deze cruciale medische specialismen in een regio waar veel mensen wonen en waar gezondheidsrisico’s gezien de industriële activiteiten groter zijn dan elders, moeten behouden blijven. De gemeenteraad van Stein nam in november een motie aan, waarin het college werd gevraagd in gesprek te treden met de Zuyderland-directie.

Lees ook: Ook Steinse raad ongerust over besluit van Zuyderland om afdelingen van Geleen naar Heerlen te verplaatsen

Burgemeester Marion Leurs heeft recent met haar collega Hans Verheijen van Sittard-Geleen en de wethouder uit die gemeente Leon Geilen een ‘uitgebreid, verhelderend en prettig’ gesprek gehad met de Zuyderland-top. ‘De zorgen rond de toekomstige ziekenhuiszorg in de regio is weggenomen’, schrijft ze. ‘Zuyderland licht dat zelf toe aan de raden en de huisartsen.’

Lees ook: Boze huisartsen Westelijke Mijnstreek zeggen samenwerking op vanwege conflict met Zuyderland-top

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →