Geen badmintoncompetitie meer dit seizoen

 © Getty Images

Sittard -

Badminton Nederland heeft besloten om per direct alle lopende competities voor dit seizoen te beëindigen. Door de verlenging van de huidige lockdown tot minstens dinsdag 9 februari is het niet meer mogelijk om de reeds opgestarte competities nog uit te spelen. Dit geldt onder meer ook voor Roosterse BC, dat op het hoogste niveau in Nederland actief is.

onze verslaggever

De badmintonbond zocht al een poos naar alternatieve scenario’s om de competitie toch uit te laten spelen, maar vindt dat momenteel in meerdere opzichten onverantwoord. „De gezondheid van iedereen staat voorop en een verplichte hervatting zou kunnen leiden tot zowel logistieke als financiële problemen voor verenigingen. Daarnaast kunnen we de competitie niet hervatten zonder dat spelers fatsoenlijk kunnen trainen” laat de bond weten.

Het besluit betreft de gehele bondscompetitie (inclusief eredivisie), recreanten- en jeugdcompetities in alle regio’s. Er worden geen kampioenen benoemd en er zal geen promotie en/of degradatie worden toegepast.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal