Ploumen krijgt steun onder PvdA-kiezers, maar Aboutaleb ook

Print
Ploumen krijgt steun onder PvdA-kiezers, maar Aboutaleb ook

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Maastricht / Itteren -

Lilianne Ploumen uit Maastricht kan op brede steun rekenen onder PvdA-kiezers, stelt EenVandaag op basis van eigen onderzoek. Toch is ook de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, populair.

De PvdA droeg Ploumen maandag voor als nieuwe lijsttrekker, maar het congres moet haar voordracht nog wel bevestigen. 86 procent van de huidige PvdA-kiezers overweegt of stemt zeker op de sociaaldemocraten bij de komende verkiezingen als Ploumen het wordt. Aboutaleb scoort nog nét iets hoger: 87 procent zou een stem op de PvdA overwegen met hem als lijsttrekker.

Lees ook: Lilianne Ploumen: de dochter van de melkboer schopte het tot excellentie

Ook buiten de eigen achterban kan Ploumen op steun rekenen. Een fors deel van de kiezers van concurrenten als D66 (27 procent), GroenLinks (32 procent) en de SP (31 procent) zegt misschien over te stappen naar de PvdA met Ploumen aan het roer.

Lees ook: Ploumen volgt Asscher: alleen in kabinet met linkse partij erbij

EenVandaag deed vorige week - dus voor de partij Ploumen voordroeg - onderzoek onder 1187 huidige PvdA-kiezers en ruim 30.000 leden van het Opiniepanel.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →