Leerlingen van Beroepscollege Brandenberg doen Goethe-examens

Afbeelding ter illustratie. © ING image

Landgraaf -

Ook dit jaar neemt het Beroepscollege Brandenberg weer de Goethe-examens af. Het Goethe-Institut is een organisatie die onder andere de instandhouding van het Duits tot doel heeft.

Redactie

Wereldwijd worden de getuigschriften van het Goethe-Institut beschouwd als erkende taalcertificaten. Het Beroepscollege Brandenberg biedt leerlingen, samen met de provincie Limburg, de kans zich op te geven voor het examen op niveau A1 en A2. Dit zijn de twee eerste certificaten, van in totaal zes, die behaald kunnen worden. Hiervoor moeten leerlingen twee examens afleggen: één schriftelijk examen en één mondeling examen.

Het certificaat helpt leerlingen bij het vinden van een bijbaan en later bij hun vervolgopleiding en in hun beroepsleven. De certificaten blijven een leven lang geldig.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal