Video: Brandweer rukt uit voor brand in leegstaand restaurant Horn

Print

Video: Orange Media

Horn -

De brandweer is dinsdagochtend vroeg uitgerukt voor een grote brand in leegstaand horecapand aan de Rijksweg in Horn.

De brandweer die met zeker drie bluswagens aanwezig was, spreekt van een grote brand. De melding kwam even voor vijf uur in de ochtend binnen. In het pand was voorheen een Chinees restaurant gevestigd. Het staat nu al enkele jaren leeg.

In het naastgelegen gebouw is een snookercentrum en sporthal gevestigd. De brandweer meldde in te zetten op het behoud van die voorzieningen.

Rond half zeven werd gemeld dat het leegstaande gedeelte ten prooi is gevallen aan de vlammen. Het snookercentrum heeft alleen water- en rookschade.

Rookontwikkeling

Er was sprake van flinke rookontwikkeling afkomstig van de achterzijde van de woning. Enkele woningen in de buurt van de brand werden ontruimd vanwege de rook. Inmiddels kunnen de bewoners weer terugkeren. De politie heeft de Rijksweg tijdelijk afgezet vanwege de bluswerkzaamheden.

Over de oorzaak van de brand zijn nog geen details bekend.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →