Video: Brandweer rukt uit voor brand in leegstaand restaurant Horn

© Orange Media

Horn -

De brandweer is dinsdagochtend vroeg uitgerukt voor een grote brand in leegstaand horecapand aan de Rijksweg in Horn.

Jan Hensels

De brandweer die met zeker drie bluswagens aanwezig was, spreekt van een grote brand. De melding kwam even voor vijf uur in de ochtend binnen. In het pand was voorheen een Chinees restaurant gevestigd. Het staat nu al enkele jaren leeg.

In het naastgelegen gebouw is een snookercentrum en sporthal gevestigd. De brandweer meldde in te zetten op het behoud van die voorzieningen.

Rond half zeven werd gemeld dat het leegstaande gedeelte ten prooi is gevallen aan de vlammen. Het snookercentrum heeft alleen water- en rookschade.

Rookontwikkeling

Er was sprake van flinke rookontwikkeling afkomstig van de achterzijde van de woning. Enkele woningen in de buurt van de brand werden ontruimd vanwege de rook. Inmiddels kunnen de bewoners weer terugkeren. De politie heeft de Rijksweg tijdelijk afgezet vanwege de bluswerkzaamheden.

Over de oorzaak van de brand zijn nog geen details bekend.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal