De 3-kes roepen eerste Venlose thuisnar uit

Venlo krijgt dit jaar niet één maar drie narren. © 3-kes

Venlo -

De 3-kes roepen vrijdag de eerste van drie ‘Groët Venloosche Thoés Narre’ uit. Het rijk waarover ze heersen, reikt tot aan de voordeur.

Marcel van Lier

Via facebook is live te volgen hoe de eerste thuisnar bekend wordt gemaakt en geïnstalleerd. Voor hem of haar is de uitverkiezing een verrassing. Het is de enige nieuwe hoogheid die in de gemeente Venlo wordt uitgeroepen. Drie dagen lang zwaait hij of zij vanuit de eigen woning de scepter over alle stadsdelen. Tot en met zondagavond wordt de thuisnar een coronaproof programma aangeboden. De komende weken worden nog twee hoéshede geproclameerd.

Top33

Zaterdag zendt De 3-kes radio de Top 33 van Blerick uit. De populairste liedjes uit het Wortelepinnenrijk worden afgewisseld met interviews. Deze week kan er nog gestemd worden voor de lijsten van Tegelen, te beluisteren op 30 januari, en vanaf zaterdag ook voor de Top-11 van Belfeld, Velden en Arcen, die op 6 februari worden uitgezonden.

In Thoés dreije weej door draaien bekende dj’s elke zaterdagavond carnavalsmuziek die de jeugd het meest aanspreekt. Joeks DJ ChocoToff trapt af, gevolgd door Serpentinus Willum en het duo Non Des Jus.

Dinsdag volgt de eerste aflevering van De keus van, waarin Venlose musici hun favoriete liedjes laten horen en zelf muziek maken. Gasten zijn Marinho Peters, Roy Grutters en Ron Dings.