Burgers en bedrijven kunnen zich bij onjuiste registraties melden bij Meldpunt Foutieve Overheidsreig

MFO. © WEBSITE GEMEENTE BEESEL

De Rijksoverheid heeft het Meldpunt Foutieve Overheidsregistraties (MFO) in het leven geroepen. Burgers en bedrijven kunnen zich hier melden als hun gegevens onjuist zijn geregistreerd bij de overheid.

Dit geldt vooral als er meer dan één overheidsorganisatie betrokken is bij het verwerken van foutieve gegevens en als het gaat om registratie-overstijgende problemen en fouten. Het MFO kan ook worden geraadpleegd als blijkt dat de gegevens kloppen, maar door onjuiste interpretatie voor niet bedoelde gevolgen zorgen. Verder tracht het MFO de gevolgen van het gebruik van foute gegevens zoals aanmaningen en boetes te stoppen.Het MFO werkt samen met de melder en alle betrokken overheidsorganisaties. Het nieuwe meldpunt is onderdeel van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG).

 

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal