Frans Pollux steekt ondernemers Venlose binnenstad een muzikaal hart onder de riem

De titel van het lied luidt ‘Binnezitte zat’. © VenloPartners

Venlo -

Zanger en liedjesschrijver Frans Pollux heeft een ode aan de Venlose binnenstad gemaakt om de ondernemers een hart onder de riem te steken.

Marcel van Lier

Met Binnezitte zat geeft Frans Pollux uitdrukking aan het gevoel van menig Venlonaar: wanneer kan ik weer gewoon naar de binnenstad, om te winkelen of een hapje te eten? We snakken naar volle pleinen en cafés. Het nieuwe lied is geschreven in opdracht van Venlo Partners en bedoeld om de winkeliers in de binnenstad te laten weten dat de Venlose bevolking hen niet is vergeten en er weer zal zijn zodra het mag.

Pollux: „Ik hou van de binnenstad. Daar huist de ziel van Venlo. De ondernemers die er zitten, zijn stuk voor stuk bekende gezichten. We leven met hen mee. Een liedje is maar een schrale troost, maar ik hoop dat de hoop die erachter zit toch wat steun kan geven.”

De single is te beluisteren op alle streamingkanalen, de videoclip staat op YouTube.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal