Actievoerders wijzen op gevaren gebruik lachgas in Weert

Print
Actievoerders wijzen op gevaren gebruik lachgas in Weert

Voorbeeld van achtergelaten materiaal door lachgas-gebruikers. Afbeelding: ANP XTRA

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De Stichting Geen Drugs - Wel Leven denkt in Weert het afgelopen jaar zeker vijftienduizend folders te hebben verspreid, waarin wordt gewaarschuwd voor de gevaren van het gebruiken van lachgas.

De stichting, die verder vooral rond Amsterdam actief is, wil donderdag een brief aanbieden aan het college van B en W van Weert. Daarin wordt gepleit voor meer voorlichting over de schadelijke effecten van lachgas. Veelvuldig gebruik van lachgas kan leiden tot verlammingsverschijnselen, onderstreept de stichting. Geen Drugs, Wel Leven is opgericht vanuit de geestelijk beweging Scientology en gaat deze week ook weer huis-aan-huis flyers verspreiden. Weert heeft in september vorig jaar overigens het gebruik van lachgas in de openbare ruimte binnen de gemeente verboden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen