Opbrengst kunstverkoop Leudal gaat naar projecten van jonge kunstenaars

Eén van de verkochte schilderijen. © Stichting Kunst en Cultuur

Heythuysen -

De opbrengst van de gemeentelijke kunstverkoop in Leudal gaat grotendeels naar jonge kunstenaars. Ze kunnen hiermee activiteiten, zoals exposities of voorstellingen, organiseren.

Maikel Suilen

Ook het maken van een muurschildering is een optie, meldt de gemeente.

In totaal wordt een bedrag van 2800 euro beschikbaar gesteld. Jonge kunstenaars (tot 30 jaar) kunnen op een deel hiervan aanspraak maken als ze iets willen organiseren. In het nieuwe kunst- en cultuurbeleid worden de voorwaarden vastgelegd.

Opbrengst

In september deed Leudal een groot aantal schilderijen van de hand die al jaren lagen te verstoffen in de kelder van het voormalig raadhuis in Haelen. De totale opbrengst bedroeg 4810 euro, waarvan 1981 euro naar de Stichting Kunst en Cultuur Leudal wordt overgemaakt. De stichting organiseerde en faciliteerde de verkoop.

Hans Bouman

De niet-verkochte kunstwerken van schilder Hans Bouman uit Neer krijgen een plek in het gemeentehuis in Heythuysen. Twee grote portretten van prinses Beatrix van zijn hand worden geschonken aan de vrouw van de in 2001 overleden schilder.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal