Drie nieuwe vaccinatielocaties in Noord- en Midden-Limburg

In Roermond is de teststraat ingericht op bedrijventerrein Merum. Op deze locatie wordt straks ook gevaccineerd.  © John Peters

Roermond/Weert -

Na ‘Blerick’ komen er drie nieuwe vaccinatielocaties bij in Noord- en Midden-Limburg. Die komen in Roermond, Weert en Venray.

Gertie Driessen

In Roermond en Venray gaat het om de locaties waar nu ook al op corona wordt getest. De locatie in Weert is nieuw. Daar wordt straks alleen gevaccineerd. Het gaat om de Poort van Limburg aan de Werthaboulevard. De teststraat in het bedrijfspand aan de Fahrenheitstraat in Weert was niet geschikt om veilig voor beide doeleinden te kunnen worden ingezet. Om verkeersdrukte in de binnenstad te voorkomen worden extra parkeerplekken ingericht.

Gescheiden

In Roermond en Venray wordt gevaccineerd bij de teststraten. Dat is in Venray bij de voormalige discotheek Zenith en in Roermond op bedrijventerrein Merum aan Boven de Wolfskuilen 14. De mensen die komen voor een test worden al aan het begin strikt gescheiden van degenen die voor een vaccinatie komen. De locaties zijn 8 februari gereed en ingericht.

Start

Wanneer de vaccinaties daadwerkelijk gaan plaatsvinden, is nog niet duidelijk. Dat hangt af van de levering van de vaccins. De GGD gebruikt nu het Pfizervaccin. Bij komt straks het vaccin van AstraZeneca bij. Wanneer dat goedgekeurd is, krijgen ook zorgmedewerkers weer een uitnodiging. De eerstvolgende groepen die in aanmerking komen voor een vaccinatie door de GGD zijn medewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en thuiszorg en mobiele thuiswonenden vanaf 60 jaar. De vaccinatie van de laatste groep verloopt van oud naar jong.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal