Duitsland verlengt en verscherpt lockdown

Een fietser op de Friedrichstrasse in Berlijn. © HOLLANDSE HOOGTE / AFP

Duitsland verlengt de lockdown tot maandag 15 februari, en scherpt de maatregelen ook aan met onder meer een strengere mondkapjesplicht.

Redactie Bron: ANP

Scholen en de meeste winkels, maar ook bijvoorbeeld horeca en fitnessclubs blijven enkele weken langer gesloten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Lees ook: Nu ook Duitse coronamutatie gevonden

Langer op slot

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en leiders van de deelstaten besloten het land ook langer op slot te houden uit vrees voor nieuwe coronavarianten. Het topoverleg over het Duitse coronabeleid zou eigenlijk volgende week plaatsvinden, maar werd vervroegd door het gevaar voor mutaties. Het wordt nu eens tijd succes te boeken, citeren Duitse media regeringsleider Merkel.

Mondmaskers

In het openbaar vervoer en in winkels wordt het dragen van mondmaskers verplicht, bijvoorbeeld de blauwe chirurgische. Tot nu toe gold de plicht je neus en mond te bedekken, maar dat mocht ook met sjaal of zelfgemaakt mondkapje.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal