Voorjaarsloop in Venlo wordt Nazomerloop

De Voorjaarsloop vond in 2020 plaats op zondag 8 maart. © Lé Giesen

Venlo -

Als de omstandigheden het toelaten, vindt de zestiende editie van de Berden Voorjaarsloop dit jaar plaats op zondag 5 september. De hardloopwedstrijd wordt daarom omgedoopt naar Nazomerloop.

Kim Jacobs

De organisatie, Scopias Atletiek uit Venlo, besloot het evenement op te schuiven met het oog op de huidige coronamaatregelen. Normaliter wordt de Voorjaarsloop drie weken voor de Venloop gehouden. Dit jaar zitten er twee weken tussen.

Het parcours is voor deze zestiende editie aangepast en loopt door Venlo-Zuid. De 4 kilometerroute blijft hetzelfde, de 7,5 en 15 kilometerroutes zijn compacter gemaakt, zodat toeschouwers er beter zicht op hebben. Naast de G-loop en de parcoursen voor kinderen, komt er dit jaar een start bij voor RaceRunners. Dit zijn driewielige loopframes zonder pedalen voor mensen met een lichamelijke beperking. De start- en finishplaats blijft hetzelfde. Dit is ook dit jaar bij College Den Hulster.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal