Nieuwe bewoners in volière ZooParc Overloon

De puna-ibis met hun bruinpaarse veren. Op de achtergrond de Chileense flamingo’s van de dierentuin.  © ZooParc Overloon

Overloon -

De Zuid-Amerikaanse volière in ZooParc Overloon heeft er sinds deze week vier nieuwe bewoners bij. Het gaat om jonge puna-ibissen, een vogelsoort.

redactie

De puna-ibis is kleurrijker dan zijn soortgenoot, de zwarte ibis. Hij heeft bruinpaarse veren, groene en paarse tinten in de vleugels en een rode snavel. De puna-ibis is vernoemd naar de hooggelegen vlakte Puna in het noorden van Argentinië. De vogel leeft dan ook vooral in het Andesgebergte.

Omdat er steeds minder puna-ibissen in het wild voorkomen, is er een fokprogramma dat moet helpen de dieren te behouden en beschermen. Als deze vrouwelijke puna-ibissen ouder zijn, wil ZooParc Overloon er mannetjes bij zetten, zodat ze jongen kunnen krijgen.

De dierentuin, en dus ook de volière van de Zuid-Amerikaanse expeditie Madidi, zijn vanwege de coronamaatregelen momenteel nog gesloten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal