Dier van de week: Stip

Stip. © Dierenasiel De Beestenboel

Weert -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Stip aan de beurt, een jonge poes van ongeveer 5 maanden.

Redactie

Is iets bekend over haar afkomst?

„Waarschijnlijk is het een katje dat buiten is geboren en op te jonge leeftijd haar nest bewust of onbewust is kwijtgeraakt. Door oplettende passanten is ze gelukkig net op tijd opgemerkt, met wat moeite gevangen en naar het asiel gebracht. Daar heeft het wel een tijdje geduurd voor ze weer helemaal hersteld en aangesterkt was.”

Hoe kun je haar het beste omschrijven?

„Stip heeft een afwijking in haar bewegingen, waarschijnlijk doordat haar hersenen beschadigd zijn door een virus waarmee ze in contact is geweest. Bij een eerste kennismaking is Stip nog een beetje bescheiden, maar als ze eenmaal loskomt dan vindt ze het heerlijk om te spelen. Ondanks dat ze niet zo sterk in haar achterhand is, belemmert dit haar niet in haar spel.”

Waar zou Stip het beste op haar plaats zijn?

„Het zou fijn zijn als Stip toch een kans krijgt om bij mensen in huis opgenomen te worden. Ze heeft zich prima leren behelpen met haar handicap en geniet zoals elke jonge kat van het leven. Omdat ze toch een beperking heeft, moet ze wel tegen zichzelf in bescherming worden genomen en kan ze niet zonder toezicht naar buiten.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal