Video: Stroomstoring treft duizenden huishoudens in Heuvelland

Print

Stroomstoring treft duizenden huishoudens in Heuvelland. Video: Trackl’88

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg -

Een groot deel van Zuid-Limburg is woensdagmiddag getroffen door een stroomstoring. Even na drie uur waren de problemen verholpen, zo geeft een woordvoerder van energiebedrijf Enexis aan.

De stroomstoring had gevolgen voor het gebied tussen Vaals, Voerendaal, Valkenburg en Margraten. Bijna 30.000 huishoudens werden getroffen.

Oorzaak was volgens een woordvoerder van Enexis een defecte transformator in Ransdaal.

Door de storing werden ook overheidsinstellingen in de regio getroffen, zoals gemeentehuizen. Het Zuyderlandziekenhuis in Heerlen is niet getroffen door de storing, aldus de woordvoerder. Overigens beschikt het ziekenhuis bij stroomuitval over een noodvoorziening.

Burgemeester Ramaekers van Gulpen-Wittem liet op Twitter weten gewoon door te kunnen werken, dankzij zonnepanelen.

Video: Stroomstoring treft duizenden huishoudens in Heuvelland
Foto: Orange Media
Video: Stroomstoring treft duizenden huishoudens in Heuvelland
Foto: Orange Media

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen