Actiegroep heeft genoeg van motorherrie, hoopt politiek met petitie in actie te krijgen

Print
Actiegroep heeft genoeg van motorherrie, hoopt politiek met petitie in actie te krijgen

Volgens de initiatiefnemers veroorzaken motoren vaak teveel overlast. Afbeelding: Stop Lawaaitoerisme

Zuid-Limburg / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Vilt / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath -

Stop Lawaaitoerisme (een initiatief van Werkgroep Sjoen en Stil red.) en stichting Verontruste Plateaubewoners zijn een online petitie gestart die beoogt geluidshinder door motorrijders terug te dringen.

De organisaties, die doorgaans vooral actief zijn in het Heuvelland, stellen dat motoren onevenredig veel geluidshinder veroorzaken en roepen de politiek op hiertegen stappen te ondernemen. Er wordt onder meer gedacht aan extra eisen aan de geluiddemping.

Lees ook: Minder geluidhinder op Maastricht Aachen Airport: deze maatregel blijkt flink te helpen

Op de pagina van de petitie is te lezen: „Velen ervaren onevenredig grote geluidsoverlast van motorfietsen. Het hoofdprobleem zit hem in de montage van uitlaten die volstrekt onvoldoende dempen. Het kan ook anders, want een deel van de motoren is behoorlijk geluidsarm.”

De actiegroep hoopt dat striktere handhaving van de huidige regelgeving uitkomst biedt. Zo niet, dan wordt de politiek gevraagd de regels aan te scherpen.

Wie de petitie wil lezen en/of ondertekenen kan terecht op stopoverlastmotorfietsen.petities.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen