Trump laat briefje achter in Witte Huis voor Biden

Joe Biden neemt zijn intrek in het Witte Huis.© AFP

In weerwil van de uitgebreide veiligheidsmaatregelen in Washington rond de inauguratie van Joe Biden als nieuwe president van de Verenigde Staten, heeft het nieuwe staatshoofd toch besloten een stuk naar het Witte Huis te lopen.

RedactieBron: De Telegraaf

Hij legde het laatste stukje van de presidentiële parade hand in hand af met zijn vrouw Jill, voor het oog van de camera’s uiteraard.

Langs de route naar zijn ambtswoning stonden nauwelijks mensen wegens de extreme veiligheidsmaatregelen na de bestorming van het Capitool twee weken geleden. Een slordige 25.000 militairen waren opgetrommeld om alles in goede banen te leiden net als duizenden agenten van de stad, het parlement en de FBI.

Lees ook: Video: Joe Biden officieel beëdigd als president

In het Witte Huis kreeg Biden meteen een welkomsboodschap. Traditioneel laat een vertrekkend president altijd een briefje achter voor diens opvolger. Donald Trump heeft dan wel lak aan andere tradities – zoals het bijwonen van de inauguratie – maar liet deze kans niet onbenut.

Wat er op het briefje staat, blijft tussen de twee heren, aldus een woordvoerder van Trump.

De muur

Veel tijd om te ontspannen geeft Biden zichzelf niet. Hij moet aan de bak met de coronapandemie en lanceert ook een omvangrijk steunpakket voor Amerikaanse bedrijven en huishoudens.

Ook zal hij een aantal beleidsmaatregelen van zijn voorganger meteen terugdraaien of stopzetten, waaronder de bouw van de muur met Mexico en de beslissing om uit het klimaatverdrag van Parijs te stappen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal