Onstuimige nacht: grote boom valt vlak langs huis

Print
Onstuimige nacht: grote boom valt vlak langs huis

Afbeelding: Horst24

Sevenum / Oirlo -

Door de hevige wind in de nacht van woensdag op donderdag is in Sevenum een grote boom omgevallen. Het gevaarte kwam vlak naast een huis neer.

Rond vijf uur in de ochtend viel de boom aan de Grubbenvorsterweg om. Er vielen geen gewonden.

De boom versperde de weg en is door de brandweer in stukken gezaagd. De gemeente zal het hout afvoeren.

Ook in Oirlo moest de brandweer uitrukken voor stormschade. Aan de Oirloseweg waren enkele takken afgewaaid die de weg versperden.

Onstuimige nacht: grote boom valt vlak langs huis
Foto: Horst24

Het treinverkeer tussen Eindhoven en Weert kwam korte tijd stil te liggen doordat er iets op het spoor was gewaaid. Inmiddels rijden de treinen weer.

De Duitse spoorwegen melden dat er een omgewaaide boom is terechtgekomen op de bovenleiding tussen Oberhausen en Emmerich, dicht bij de Nederlandse grens. De ICE-trein tussen Frankfurt, Keulen en Amsterdam moet daardoor worden omgeleid en dat leidt tot vertraging. De trein stopt onder meer niet in Arnhem, aldus Deutsche Bahn.

Het KNMI had voor de nacht van woensdag op donderdag code geel afgegeven vanwege de harde wind. In Limburg is de wind donderdagochtend gaan liggen en geldt inmiddels code groen. In andere delen van het land wordt er wel nog gewaarschuwd voor stormachtige wind. Vooral in de kustgebieden komen zware windstoten van 90 tot 100 kilometer per uur voor.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen