Dier van de week: Po heeft een heerlijk, zacht vachtje waardoor haar aaien bepaald geen straf is

Po. © Dierenbeschermingscentrum Limburg

Zuid-Limburg -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen een dier in het zonnetje. Deze week is dat poesje Po.

Redactie

Wie is Po en waarom zit ze in het asiel?

„Po is een prachtig poezenmeisje van zeven jaar oud. Wegens veranderingen in de huissituatie kon ze helaas niet meer bij haar vorige eigenaar blijven. Wij gaan daarom op zoek naar een nieuw thuis voor haar.”

Omschrijf haar karakter.

„Ze is een hele lieve en speelse meid, wordt graag geaaid maar kan ze kan zichzelf ook prima alleen amuseren. Verder is het een prachtkat om te zien en heeft ze een heerlijk, zacht vachtje waardoor haar aaien bepaald geen straf is!”

Zijn er aandachtspunten voor haar toekomstige eigenaar?

„Er zijn twee puntjes om rekening mee te houden. Als eerste gaat Po heel graag naar buiten. Een huis met tuin of afgezet balkon is daarom een must. Daarnaast is Po onzindelijk. Met regelmaat doet ze haar behoefte naast de kattenbak. Een medische reden hiervoor hebben we kunnen uitsluiten en we weten helaas niet waarom ze de ene keer keurig op de bak gaat en waarom ze dit een andere keer niet doet. We hopen ontzettend hard dat we voor deze lieve dame een baas kunnen vinden die hiermee om kan gaan.”

Wil je meer over Po weten? Neem dan contact op met de kattenafdeling van het Dierenbeschermingscentrum Limburg via limburg@dierenbescherming.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal