Kans plaatsing extra tijdelijke woningen in Weert klein

Print
Kans plaatsing extra tijdelijke woningen in Weert klein

Soortgelijke tijdelijke woningen elders in Weert. Afbeelding: archief Jeroen Kuit

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Wethouder Wendy van Eijk is ‘niet optimistisch’ over de kans dat Wonen Limburg nog 21 tijdelijke woningen gaat plaatsen in Weert. De beoogde locatie lijkt niet ideaal te zijn.

De raad wees in november twee door het college in samenspraak met Wonen Limburg aangedragen locaties voor de tijdelijke woningen af. In plaats daarvan vond een raadsmeerderheid dat op een grasveld aan de Suffolkweg nabij de meelfabriek ‘een hofje’ van tijdelijke huizen zou kunnen verrijzen. Milieuonderzoeken naar de geschiktheid van die plek zijn nog niet afgerond. Maar corporatie Wonen Limburg heeft laten weten de geïsoleerde ligging al niet fijn te vinden. Andere locaties hadden een verbinding met een bestaan een woonwijk. Van Eijk heeft verder zelf aangegeven niet meer op zoek te gaan naar nieuwe locaties.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →