Botenbouwers werken aan historische praam van Slot Schaesberg

Print
Botenbouwers werken aan historische praam van Slot Schaesberg

De historische praam, die door vrijwillige botenbouwers wordt gebouwd. Afbeelding: Slot Schaesberg

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

De vrijwillige botenbouwers van Slot Schaesberg werken bijna elk weekend aan de historische praam, die steeds meer vorm krijgt. In maart zal de boot te water gaan in de Slotgracht.

De historische praam zal de bezoekers van Slot Schaesberg vanaf het Hoge Eiland naar het picknickdek en de kinderboerderij moeten brengen, vanaf de opening van het nieuwe seizoen. Nadat de praam in maart te water wordt gelaten, gaan de botenbouwers verder met de bouw van historische roeibootjes.

Naast een boogschietbaan op het Hoge Eiland, zal ook een historische kampeerbeleving gerealiseerd worden binnen Slot Schaesberg. Replica’s van tenten uit de 17e eeuw zijn inmiddels gevonden. Vanaf komend seizoen kunnen bezoekers daarin kamperen. Met deze ‘anti-glamping’ manier van kamperen hoopt het bestuur en de medewerkers van Slot Schaesberg een nieuwe trend te introduceren.

Kijk voor meer informatie en voor actueel nieuws op www.slotschaesberg.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee