‘Kans dat Pinkpop doorgaat wordt steeds kleiner’

Print
‘Kans dat Pinkpop doorgaat wordt steeds kleiner’

Afbeelding: ANP

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Heerlen / Hoensbroek -

De kans dat Pinkpop deze zomer kan doorgaan wordt steeds kleiner. Dat zegt Niek Murray, opvolger van Jan Smeets.

Donderdag werd bekend dat het kabinet 300 miljoen euro extra uittrekt voor het garantiefonds van de culturele sector, maar dat geldt enkel voor evenementen vanaf 1 juli. Pinkpop zou dit jaar van 18 tot en met 20 juni zijn.

Lees ook: Kabinet hoopt dat vanaf 1 juli weer evenementen kunnen

„Met de toezegging dat het pakket vanaf 1 juli is - we moeten de details nog afwachten - is het steeds realistischer dat het festival niet doorgaat”, vertelt Murray. „Het is prettig dat we gehoord worden als evenementenbranche, maar voor ons is het jammer.”

Murray vraagt zich dan ook vooral af waarom de regeling pas vanaf 1 juli geldt. ‘Weet het kabinet meer dan wij? Kan er sowieso niets voor 1 juli?’, zijn vragen die Murray zichzelf stelt. „Dan zouden we dus moeten gaan verplaatsen, iets anders doen of het festival in een andere vorm organiseren. Maar dat zou echt heel jammer zijn na vijftig geweldige jaren”, vertelt hij. „De kogel is nog niet door de kerk, maar de kans dat we in juni op Pinkpop staan zoals het bedoeld was, wordt kleiner en kleiner.”

Volg alles over Pinkpop bij De Limburger

Diverse verslaggevers zijn dit weekend op het festivalterrein in Landgraaf om verslag te doen van Pinkpop 2022. Gedurende 3 dagen plaatsen we recensies, reportages, interviews, foto's & video's en vind je alle bijzonderheden terug op de site. Ga naar > delimburger.nl/pinkpop en mis niets!