Weer geen bloemen uit Posterholt bij paaszegen paus door coronavirus

Print
Weer geen bloemen uit Posterholt bij paaszegen paus door coronavirus

Afbeelding: Getty Images

Posterholt -

De traditionele paaszegen Urbi en Orbi van de paus moet het voor het tweede jaar zonder de traditionele Nederlandse bloemenpracht doen. Het coronavirus gooit, net als vorig jaar, roet in het eten van de Nederlandse bloemisten.

„De ontwikkelingen omtrent Covid-19 zijn zeer ernstig”, schrijft Paul Deckers uit Posterholt, sinds 2015 hoofdarrangeur van de Nederlandse bloemenhulde op het plein in Vaticaanstad. „In overleg met alle betrokkenen van project ‘bloemen voor de paus’ is besloten helaas ook dit jaar de bloemversiering op het Sint-Pietersplein met Pasen 2021 niet door te laten gaan. Gezien het gezondheidsrisico en de zeer ernstige situatie in de hele wereld is deze keuze de juiste beslissing in deze onzekere en onvoorspelbare tijden. Ik hoop dat we in 2022 uiteindelijk de 35e editie van ‘bloemen voor de paus’ mogen realiseren”, schrijft Deckers op zijn Facebookpagina.

Lees ook: Paul Deckers uit Posterholt: bloemist van de paus

Deckers is al sinds 1988 betrokken bij de versiering van het plein bij de Sint-Pieter. Hij heeft tientallen arrangementen ontworpen. De bloemenversiering wordt traditioneel aangeboden door de Nederlandse sierteeltbranche.

De paus spreekt op eerste paasdag traditioneel de paaszegen Urbi en Orbi uit. Hij werd daarbij tot voor kort omringd door een bloemenzee uit Nederland. Het Sint-Pietersplein in Rome was in 2019 bijvoorbeeld versierd met zo’n 30 ton aan bloemen, planten en bomen.