Burgemeester Dieudonné Akkermans wil carnaval niet onopgemerkt voorbij laten gaan: ‘Laat de driekleur maar stromen’

Print
Burgemeester Dieudonné Akkermans wil carnaval niet onopgemerkt voorbij laten gaan: ‘Laat de driekleur maar stromen’

Burgemeester Akkermans hoopt dat carnaval niet onopgemerkt voorbijgaat. Afbeelding: De Limburger

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer -

Burgemeester Dieudonné Akkermans van Eijsden-Margraten roept inwoners op om in de aanloop naar de drie dolle dagen met creatieve ideeën te komen om zodoende tóch een beetje van carnaval te genieten.

„De pilsjes in de kroeg en de feestjes op de hoek van de straat moeten we noodgedwongen missen. En toch pakt deze pandemie ons vastelaovend niet af”, schrijft de burgervader op Facebook.

Lees ook: Carnavalvierend Limburg begrijpt niets van Kick Out Zwarte Piet: een greep uit de tientallen reacties

Diverse verenigingen en organisaties in Eijsden-Margraten toonden al aan dat het gedwongen vieren van thuiscarnaval tot vindingrijkheid leidt. Zo werden onder meer diverse online carnavalsavonden, een posterwedstrijd, quizzen en een carnavalesk ontbijt op bed voor kinderen geïnitieerd.

Vastelaovend zit in ons bloed, wat de omstandigheden ook mogen zijn. Het is een volkscultuur die we ook nu samen vieren. Hang de vlag uit, koester op je eigen manier de traditie. Laat de driekleur maar stromen.”

Wie nog een leuk idee wilt inbrengen, kan daarvoor terecht op de website www.verenigt-u.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen