Contactpersoon voor Steinse slachtoffers toeslagenaffaire

Print
Contactpersoon voor Steinse slachtoffers toeslagenaffaire

Ter illustratie. Afbeelding: Getty Images

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers -

De gemeente Stein heeft Dorien van Oorschot aangesteld als contactpersoon voor ouders die getroffen zijn door de toeslagenaffaire van de Belastingdienst.

Zij kunnen zich bij de gemeente melden voor hulp als er problemen zijn rond huisvesting, schulden, inkomen, zorg of opvoeding van de kinderen.

Lees ook: Overheid schrapt schulden slachtoffers toeslagenaffaire

In de gemeente Stein zijn naar verwachting drie gezinnen benadeeld. Welke dat zijn, is niet bekend. De Belastingdienst verstrekt de gegevens niet om privacyredenen. Daarom moet de gemeente actief op zoek. Wethouder Hub Janssen: „We roepen deze gezinnen op zich bij ons te melden. Als er problemen zijn die als gevolg van de toeslagenaffaire, dan staan wij klaar om te helpen.”

Problemen

De Belastingdienst compenseert de ouders die in de problemen zijn gekomen, maar dat is niet altijd genoeg. Er kunnen bijvoorbeeld problemen of schulden zijn ontstaan op andere vlakken. Staatssecretaris Alexandra van Huffelen heeft gemeenten gevraagd om over de volle breedte hulp te bieden.

De contactpersoon in Stein is te bereiken op telefoonnummer 046-4359393.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →