Landgraaf wil ook voor Pinkpop geld uit garantiefonds

Print
Landgraaf wil ook voor Pinkpop geld uit garantiefonds

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

De gemeente Landgraaf wil dat ook Pinkpop mee kan eten uit de ruif van het garantiefonds voor evenementen. Dat kan nu niet, omdat het fonds per 1 juli ingaat en Pinkpop zou plaatsvinden van 18 tot en met 20 juni.

Wethouder Freed Janssen gaat er bij het kabinet op aandringen de datum van 1 juli te vervroegen, zodat ook Pinkpop binnen de regeling valt.

Een woordvoerster van de gemeente Landgraaf zei dat vrijdag naar aanleiding van berichtgeving op 1Limburg. „We kunnen nu geen beroep doen op dat fonds, en dat zou jammer zijn”, aldus de woordvoerster. „De wethouder doet zijn oproep aan Den Haag omdat hij graag zou willen dat Pinkpop doorgaat. Of dat gebeurt, is natuurlijk niet aan hem. Dat is aan Pinkpop zelf.”

Lees ook: ‘Kans dat Pinkpop doorgaat wordt steeds kleiner’

Het kabinet hoopt dat vanaf 1 juli weer grote festivals en andere evenementen met veel publiek kunnen worden gehouden. Als de festiviteiten weer mogen, dan is er nog wel een verhoogd risico dat ze alsnog worden afgeblazen. Voor dat soort gevallen komt er een garantiefonds met 300 miljoen euro, kondigde het kabinet donderdag aan. De Tweede Kamer had hier op aangedrongen. Als Pinkpop niet doorgaat vreest Landgraaf grote financiële gevolgen voor de regio, die miljoenen aan het festival verdient.

Niek Murray, de woordvoerder van Pinkpop, zei donderdag al dat de kans groot is dat het festival in juni moet worden afgeblazen. „Met de toezegging dat het pakket vanaf 1 juli is - we moeten de details nog afwachten - is het steeds realistischer dat het festival niet doorgaat”, zei Murray. „Het is prettig dat we gehoord worden als evenementenbranche, maar voor ons is het jammer.”

Volg alles over Pinkpop bij De Limburger

Diverse verslaggevers zijn dit weekend op het festivalterrein in Landgraaf om verslag te doen van Pinkpop 2022. Gedurende 3 dagen plaatsen we recensies, reportages, interviews, foto's & video's en vind je alle bijzonderheden terug op de site. Ga naar > delimburger.nl/pinkpop en mis niets!