Politiecamera’s in Geleense straat waar begin januari in een garage gestolen auto met explosieven werd gevonden

Print
Politiecamera’s in Geleense straat waar begin januari in een garage gestolen auto met explosieven werd gevonden

Afbeelding: Track ‘88

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De Gadéstraat en omgeving in Geleen worden per direct bewaakt met politiecamera’s. Burgemeester Hans Verheijen bevestigt de maatregel. Die is een direct gevolg van de recente ontdekking in een garagebox van een gestolen auto met explosieven en een grote hoeveelheid benzine.

Negen woningen en twaalf appartementen moesten worden ontruimd wegens ontploffingsgevaar. De gebeurtenissen zorgen voor onrust en angstgevoelens in de buurt. Het politieonderzoek is nog in volle gang, zo laat Verheijen weten. De bewakingscamera’s blijven in elk geval de komende vier weken operationeel, met een optie op verlenging.

Lees ook: Woningen ontruimd na vondst van mogelijke plofkraakauto in Geleen

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen