Duizenden inwoners van armste wijk Hongkong moeten in hun huizen blijven

 © Getty Images

Duizenden inwoners van Hongkong hebben zaterdag het bevel gekregen in hun huizen te blijven vanwege een lockdown die voor het eerst is ingesteld in de Chinese stad. De beperkingen zijn door de autoriteiten opgelegd vanwege een corona-uitbraak in een van de armste en meest dichtbevolkte wijken van de metropool.

De bewoners mogen hun onderkomens pas verlaten als ze een negatieve coronatest kunnen overleggen. Ambtenaren zeiden dat ze van plan zijn binnen 48 uur iedereen binnen de aangewezen woonblokken te testen „om het doel van nul gevallen in het district te bereiken.”

Volgens The South China Morning Post gelden de maatregelen voor ongeveer 150 woonblokken waarin pakweg 9000 mensen wonen. Honderden politieagenten staan volgens de krant paraat om de lockdown af te dwingen.

Vierde golf

Hongkong was een van de eerste plaatsen die door het coronavirus werd getroffen nadat het virus eind 2019 uitbrak in Wuhan. Het afgelopen jaar is het totale aantal besmettingen in Hongkong onder de 10.000 gebleven, ongeveer 170 mensen stierven aan de gevolgen van de infectie.

De afgelopen twee maanden werd de stad getroffen door een vierde golf van besmettingen, waarbij de autoriteiten moeite hadden om het aantal geïnfecteerden laag te houden.