Weer rustig na rellen op meerdere plekken in Limburg

Onlusten Venlo. © De Limburger

Op meerdere plekken in Limburg is het zondagavond tot ongeregeldheden gekomen bij protesten tegen de coronamaatregelen. Onder meer in Roermond, Venlo en Stein sloeg de vlam in de pan. Rond 23.30 uur meldde de politie dat het in die plaatsen weer rustig was.

Redactie

De politie bleef in de nacht zichtbaar aanwezig in de verschillende centra en wijken. Er werd intensief gecontroleerd op overtredingen rondom de avondklok, aldus de politie.

Een grote groep van rond de vijftig jongeren trok aan het begin van de avond door de straten rond het station in Venlo op zoek naar confrontaties. Op de Kaldenkerkerweg en Heutzstraat werden meerdere vernielingen aangericht door de relschoppers.

Ze gooiden met stenen en zwaar vuurwerk naar de politie een gooiden ramen van winkels in. Ook zou er geplunderd zijn. De groep blokkeerde met fietsen de Kaldenkerkerweg, maar ruimde de rommel later ook zelf op. De burgemeester vaardigde een noodverordening uit. De ME werd ingezet om de straten schoon te vegen.

Ook in de Blerickse wijk Vastenavondkamp kwam het tot rellen. De politie was massaal aanwezig.

 © Lé Giesen

 © Lé Giesen

In de Roermondse wijk Donderberg braken in het zwart geklede relschoppers in bij een winkelcentrum door met winkelwagentjes op de glazen pui te beuken. Op beelden is te zien hoe ze vernielingen aanrichten. Ook op straat richtte de groep vernielingen aan.

Foto’s: Relschoppers laten spoor van vernielingen achter in Roermond

Ook hier kwam de ME uiteindelijk ter plaatse om de menigte uiteen te drijven. Tegen half twaalf waren de meeste relschoppers huiswaarts gekeerd.

Eerder op de avond gingen in Donderberg ook tientallen mensen met hun auto’s de straat op. Ze reden toeterend door de straten na oproepen op social media. De aanwezigen staken ook vuurwerk af.

In Stein, waar een avondklokprotest zaterdagavond uit de hand liep, was het ook opnieuw korte tijd onrustig. Een kleine groep jongeren ging daar de straat op, maar droop al snel af. Daar keerde de rust na korte tijd weer terug.

Lees ook: Ook opnieuw onrustig in Stein

Arriva legde het busverkeer in Roermond en Venlo stil. Ook reden er geen treinen meer naar het station van Venlo.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook elders in het land was het onrustig. Onder meer in Den Haag, Tilburg en Enschede gingen mensen de straat op om te rellen.

Eerder op de dag liepen protesten tegen de coronamaatregelen in Eindhoven en Amsterdam ernstig uit de hand. In Eindhoven werden zware vernielingen aangericht aan het station en werd de politie met stenen en vuurwerk belaagd.

Lees ook: Plunderingen en rellen bij coronaprotest in Eindhoven, politie belaagd met vuurwerk

 © Keistadnieuws

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal