Politie heeft verdachte van vuurwerkgeweld in Maastricht in vizier

Print
Politie heeft verdachte van vuurwerkgeweld in Maastricht in vizier

De verdachte op geblurd camerabeeld. Afbeelding: Politie

Maastricht / Itteren -

De politie heeft een verdachte op het oog die zich schuldig heeft gemaakt aan het gooien van vuurwerk in de richting van de Mobiele Eenheid en een politiebiker. Het incident deed zich voor tijdens de demonstratie van Kick Out Zwart Piet (KOZP) op zondag 15 november bij Mosae Forum in Maastricht.

Twee politieagenten liepen door het vuurwerk mogelijk blijvende gehoorschade op.

De verdachte is nog niet aangehouden, maar hij is wel op camerabeelden van Stadstoezicht vastgelegd. In overleg met het Openbaar Ministerie is besloten hem nog één kans te geven zichzelf bij de politie te melden. Doet hij dat niet binnen twee weken, dan zullen de beelden ongeblurd openbaar worden gemaakt.

De demonstratie van KOZP in Maastricht liep volledig uit de hand. Tientallen personen keerden zich op enig moment tegen de politie. Uit camerabeelden van Stadstoezicht is gebleken dat dertig personen een of meerdere strafbare feiten hebben gepleegd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen