Juul Franssen moet trainingskamp in Oostenrijk afbreken

Print
Juul Franssen moet trainingskamp in Oostenrijk afbreken

Juul Franssen. Afbeelding: Hollandse Hoogte / EPA

De Nederlandse judoka’s, onder wie de Limburgse Juul Franssen, hebben hun trainingskamp in Oostenrijk moeten afbreken. Een groot deel van de nationale ploeg was naar Mittersill gereden voor een internationale trainingsstage, waar bijna tweehonderd judoka’s uit dertien landen aan meedoen. De autoriteiten hebben het judokamp echter afgeblazen, omdat in de buurt meerdere skileraren die een internationale cursus volgden positief hadden getest op het coronavirus.

„Op last van de autoriteiten is de trainingsstage stopgezet”, zegt Pascal Bakker, coördinator topsport bij de Nederlandse judobond. „De skileraren hadden zich niet helemaal aan de ‘bubbel’ gehouden. Voor de publieke opinie vonden de autoriteiten het beter om in de regio alles af te blazen. Vervelend, omdat we nu voor niets een reis van 1000 kilometer hebben gemaakt.” Onder de judoka’s, die zowel voor vertrek als bij aankomst in Oostenrijk waren getest, zijn geen positieve gevallen. De Nederlandse ploeg komt nu terug naar huis. De meeste judoka’s hervatten de training op sportcomplex Papendal.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee