Geen coronabonus voor boa’s Roermond; wellicht wel ‘schouderklopje’

Print
Geen coronabonus voor boa’s Roermond; wellicht wel ‘schouderklopje’

Boa’s krijgen het in coronatijd zwaarder te verduren. Reden waarom een aantal steden hen een extra bonus gaf, in navolging van het extraatje voor de politie. Afbeelding: ANP

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s) in Roermond krijgen niet standaard een bonus van 300 euro vanwege extra inzet als gevolg van corona. De VVD had om zo’n gebaar gevraagd, in navolging van een aantal (grote) steden.

Een aantal steden besloot daartoe omdat politieagenten van het Rijk een extraatje van 300 euro kregen. Het college van B en W schrijft naar aanleiding van de VVD-vragen dat Roermond een beleid kent waarbij ‘schouderklopjes’ - bestaande uit bedragen van 150 tot 250 euro - kunnen worden gegeven bij bovenmatige prestaties. Ook boa’s kunnen daar individueel voor worden voorgedragen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen