Gulpener Sterk Rogge Bier valt in de smaak; wint titel ‘Bioproduct van 2021’

Print
Gulpener Sterk Rogge Bier valt in de smaak; wint titel ‘Bioproduct van 2021’

Jean-Paul Rutten tijdens zijn presentatie over het bier. Afbeelding: Lenneke Pors-Schot/Biojournaal.nl

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Trintelen / Schin op Geul -

De Gulpener Bierbrouwerij is met haar Sterk Rogge Bier in de prijzen gevallen. Het biertje werd bekroond met de titel ‘Bioproduct van 2021’.

De uitslag van de productverkiezing werd vanuit de Brabanthallen in Den Bosch via een live stream bekendgemaakt, tijdens de BioKennisWeek. De jury, bestaand uit Anneke Ammerlaan, Ronald van Marlen en Michaël Wilde, roemde vooral het feit dat Gulpener erin is geslaagd de drie pijlers biologisch, duurzaamheid en smaak te laten samenvloeien in een geslaagd eindproduct. De brouwerij uit Gulpen ging voor de totstandkoming van het bier een samenwerking aan met bioboer Felix Huntjens uit Schin op Geul.

Lees ook: Zijn ze gek geworden bij Gulpener? Twee 0.0-biertjes en gefermenteerde thee zonder suiker

Gulpener-directeur Jean-Paul Rutten reageerde direct na de uitreiking verheugd op het goede nieuws: „Dit is waanzinnig mooi, een hele gave prijs. We produceren al vijftien jaar biologische producten in onze brouwerij en dit is de next step.”

Voor de titel Bioproduct van 2021 waren 31 producten genomineerd. Ruim vijfduizend mensen brachten een stem uit. Uit de top vijf die daaruit voortvloeide, koos een vakjury de uiteindelijke winnaar. De top drie werd gecompleteerd door Oerbouillon en Opvolgmelk 3 van Pure Goat Company.

Kijk voor meer info op www.bioproductvanhetjaar.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee