Wandelen met de ‘ommetje-app’ zorgt voor kleine competitie

Print
Wandelen met de ‘ommetje-app’ zorgt voor kleine competitie

Afbeelding: Hersenstichting

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Heel / Beegden / Stevensweert / Ohé en Laak / Panheel / Thorn -

Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Daarom heeft de Hersenstichting de ‘ommetje-app’ bedacht.

Wandelen in een soort competitievorm. Start met vrienden, familie of collega’s een eigen wandelcompetitie of ga de uitdaging aan tegen de rest van Nederland. Hierdoor kunnen mensen in deze coronatijd toch op een leuke manier samen wandelen, zonder dat ze op de dezelfde locatie zijn. Het doel is om elkaar te motiveren om dagelijks een ommetje te maken.

Lees ook: Steeds meer Limburgse scholen willen een ‘wandelchallenge’ doen

Ook bedrijven in de gemeentes Echt-Susteren, Roermond, Roerdalen, Nederweert, Weert, Maasgouw en Sittard-Geleen kunnen met elkaar de strijd aangaan.

De Ommetje-app is ontwikkeld met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij vertelt de wandelaars na iedere wandeling een interessant hersenfeitje.

De Ommetje-app is gratis te downloaden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen