New York Pizza nu ook in Sittard

Print
New York Pizza nu ook in Sittard

Afbeelding: New York Pizza Sittard

New York Pizza heeft eind december een gloednieuwe vestiging geopend aan de Willie Hillenstraat 1 in Sittard. Franchisenemer Poeyan Saeedy (30) is in 2017 in Geleen begonnen. Daarna opende hij in Maastricht nog twee vestigingen.

'We hebben er enorm veel zin in om vanaf de locatie in De Ligne heerlijke en gezonde pizza's te gaan bakken voor Sittard en omstreken,” zegt franchisenemer Poeyan Saeedy. Het was altijd al zijn droom om in de foodsector iets voor zichzelf te beginnen.

“De formule van New York Pizza past het best bij mij. Ik heb vrijheid en kan een leuk team opbouwen.”

De thuisbezorgmarkt voor maaltijden is sinds de coronacrisis enorm is gegroeid. Ook New York Pizza wordt een steeds grotere speler. De ene na de andere vestiging in het land gaat open. Er zijn er inmiddels meer dan 200.

Binnen een half uur

Na de opening van zijn vestiging in Geleen zag Poeyan ook vanuit de Sittardse bevolking steeds meer vraag naar afhaalpizza's. Die vraag werd nog groter door de sluiting van de horeca vanwege corona.

“Uiteindelijk zijn dan de plannen rondgekomen om vanaf eind 2020 ook in Sittard een vestiging te openen. De ondersteuningvanuit het hoofdkantoor was geweldig. Aan de Willie Hillenstraat zitten we op een superlocatie om maaltijden te bereiden en te laten afhalen. Onze bezorgers staan binnen ongeveer een half uur met de bestelling voor de deur.”

Alle leeftijden

De grootste liefhebbers van pizza's zijn jongeren en studenten. “De jongeren van nu zijn de klanten van de toekomst. Ik zie ze als onze fans, die we zo lang mogelijk aan ons merk willen verbinden. Maar ook kleine gezinnen en senioren weten New York Pizza te vinden. Onze pizza's vinden steeds meer aftrek bij alle leeftijden. Het is hip om pizza te eten, ook als avondgerecht trouwens. En behalve pizza's zijn er nog salades en andere bijgerechten.”

New York Pizza speelt in op nieuwe trends en wensen van consumenten. “We hebben ook veganpizza's en pizza's met bloemkoolbodem en wortelbodem in ons aanbod. Meer vezels, minder calorieën, minder zout.”

Koeriers met e-bikes

Door corona en de lockdown kreeg New York Pizza de afgelopen maanden veel aanbod van medewerkers uit de horeca, die daar overtollig waren. Met de vestiging in Sittard worden er circa 30 arbeidsplaatsen gecreëerd.

“We hebben geen moment om personeel verlegen gezeten. Het overgrote deel van onze medewerkers bestaat natuurlijk uit koeriers, oftewel studenten en scholieren vanaf 16 jaar. Op elektrische fietsen- en scooters brengen zij de bestellingen rond. E-bikes zijn superhandig en goed voor het milieu.”

Coronamaatregelen

In coronatijd zijn er aanpassingen in de vestigingen gedaan om klanten en medewerkers zich veilig te laten voelen. Poeyan Saeedy: “Er is een handboek met maatregelen als afstand houden, mondkapjes dragen, ontsmetten en schoonmaken van de werkplek. Ook is contactloos betalen bij de koerier ingevoerd. Hierdoor zijn gelukkig ook de overvallen op pizzakoeriers tot bijna nul gedaald. Fooi wordt zelfs online gegeven.”

New York Pizza in Sittard is zeven dagen per week geopend vanaf 16.00 uur.

www.newyorkpizza.nl