Parfumerieketen Douglas sluit 500 winkels in Europa, mogelijk ook in Nederland

 © ANP

ANP

De Duitse parfumerieketen Douglas sluit rond de 500 van zijn circa 2400 winkels in Europa.

Met name in Zuid-Europa gaat de keten snijden in het winkelbestand, maar het is volgens een woordvoerster niet uitgesloten dat ook in Nederland filialen verdwijnen. Het bedrijf maakt pas na het weekend bekend welke winkels gesloten worden. Eerst wil Douglas het eigen personeel inlichten.

Webwinkels

Douglas zet de stap vanwege de verschuiving van een deel van zijn verkopen naar de webwinkel. Die gedragsverandering werd door de coronapandemie en maatregelen als lockdowns en winkelsluitingen afgelopen jaar versneld. In Zuid-Europa had Douglas door overnames ook relatief veel winkels en daardoor leveren die winkels niet allemaal genoeg op.

Snoeien

Door te snoeien in zijn winkelbestand wil Douglas tot 120 miljoen euro besparen. Het bedrijf verwacht dat een groot deel van de omzet behouden blijft omdat klanten naar de resterende winkels en de webshop van de keten zullen gaan. Voor de sluitingen en het vertrek van personeel zet Douglas eenmalig 94 miljoen euro opzij.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal