‘Gadgets nieuwe Bond-film verouderd door meermaals uitstellen première’

 © Hollandse Hoogte / AFP

De makers van de nieuwe James Bond-film ‘No time to die’ lopen tegen een nieuw probleem aan nu de film voor de zoveelste keer uitgesteld is. Sommige scènes moeten volgens de Britse krant The Sun worden aangepast, omdat de gadgets die spion 007 gebruikt inmiddels gedateerd zijn.

Redactie

Het 25ste avontuur van James Bond werd vanwege de coronacrisis al meerdere malen uitgesteld. In eerste instantie zou de film eind 2019 in première gaan, nu staat de hij gepland voor oktober 2021.

Grote bedrijven als Nokia (telefoons), Omega (horloges) en Adidas (schoenen) betalen flink wat geld om hun producten in de film te tonen. Dit gaat dan doorgaans om de allernieuwste modellen. Maar deze zijn inmiddels niet meer nieuw, omdat de film zo vaak op de lange baan is geschoven. Het gaat volgens bronnen vooral om scènes met Q (Ben Whishaw), de man die 007 altijd de gadgets bezorgt die hem uit elke penibele situatie kunnen redden.

Lees ook: Het belooft een mooi filmjaar te worden: dit zijn de blockbusters die we in 2021 kunnen verwachten

Het is de laatste keer dat acteur Daniel Craig de rol van 007 vertolkt. Een vakantie van de Britse agent wordt in No time to die abrupt onderbroken wanneer zijn oude vriend en CIA-agent Felix Leiter hem vraagt een ontvoerde wetenschapper te helpen bevrijden. Het wordt de langste Bond-film in de geschiedenis van de serie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal