Burgemeester Beek ontvangt een ludieke ‘Oscar’ van Pa Pinkelman

 © Annemiek Mommers

Beek -

Burgemeester Christine van Basten-Boddin heeft een ‘Oscar’ ontvangen van kabouter Pa Pinkelman voor haar ‘kordate optreden’ dinsdag rond de mogelijke komst van rellen in Beek.

Paul Dolhain

De burgemeester gaf ’s middags een noodverordening af zodat de politie meer mogelijkheden had om te kunnen handhaven. De hele avond was veel politie op de been, maar tot een confrontatie kwam het niet. Reden voor Pa Pinkelman om een brief te schrijven aan de burgemeester en een ludieke ‘Oscar’ aan haar uit te reiken. Ook de politiek was de actie van Pinkelman niet ontgaan en ze werd woensdagavond tijdens de commissievergadering dan ook gefeliciteerd met de prijs. „Ik neem de complimenten graag in ontvangst, maar wil benadrukken dat ik het samen met een heel team heb gedaan”, aldus Van Basten-Boddin.

De brief met ‘Kabouter-Oscar’. © Pa Pinkelman

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal