Burgemeester Kerkrade staat een dag haar stoel af aan de Baas van Morgen

 © gemeente Kerkrade

Kerkrade -

Wat gebeurt er als kinderen voor één dag de top van het Nederlandse bedrijfsleven overnemen? Daar komt de gemeente Kerkrade op 10 juni achter, want dan staat burgemeester Petra Dassen haar stoel voor één dag af aan de ‘Baas van Morgen’. Een eerste digitale kennismaking tussen de beide ‘bazen’ heeft vandaag plaatsgevonden.

redactie

JINC, een landelijke organisatie die kinderen op weg helpt naar werk, vindt dat ieder kind een eerlijke kans op de arbeidsmarkt verdient. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Want wie opgroeit in een wijk met sociaaleconomische achterstand heeft helaas nog altijd minder kans om het ver te schoppen op de arbeidsmarkt. Hoe slim hij of zij ook is.

Om deze ongelijkheid tegen te gaan, organiseert JINC een tiental projecten, waarvan ‘JINC Baas van Morgen’ het feestelijke hoogtepunt is. De gemeente Kerkrade steunt dit initiatief en werkt graag mee aan het project.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal