Koning Willem-Alexander bekijkt vernielingen Den Bosch

 © Hollandse Hoogte / ANP

Koning Willem-Alexander heeft donderdagochtend een bezoek gebracht aan Den Bosch. Daar zag hij met eigen ogen welke vernielingen de relschoppers eerder deze week aanrichtten in het centrum van de stad.

Redactie

De koning sprak onder anderen met Maaike en Guido Neuféglise, eigenaars van de geruïneerde Primera waarvoor een crowdfundingactie werd opgezet. Daarvoor sprak hij in het stadhuis met burgemeester Jack Mikkers en vertegenwoordigers van onder meer de politie en het Openbaar Ministerie over de gebeurtenissen van maandagavond.

Lees ook: Limburgse jongerenwerkers draaien overuren om jeugd af te houden van avondklokrellen

De koning en Mikkers maakten daarna een wandeling door het stadscentrum. Op enkele locaties ging Willem-Alexander in gesprek met getroffen ondernemers en omwonenden. Ook sprak hij met wijkagenten en ME’ers die tijdens de rellen dienst hadden en met schoonmakers die de stad na afloop weer opknapten.

 © Hollandse Hoogte / ANP

Belrondje burgemeesters

Willem-Alexander belde woensdag al met de burgemeesters van Urk, Zwolle, Haarlem, Sittard-Geleen en Nijmegen over de rellen in hun gemeenten. Zij vertelden de koning over de ongeregeldheden waarmee ze te maken hebben sinds de invoering van de avondklok, zaterdagavond. Willem-Alexander sprak zijn waardering uit voor het werk van de politie en andere hulpverleners.

Lees ook: Dankwoord van koning aan ‘iedereen die ervoor zorgde dat rellen Geleen niet uitmondden in grove vernielingen’

Dat deed hij eerder op woensdag ook al samen met koningin Máxima. Via Instagram bedankte het koningspaar woensdagochtend alle hulpverleners voor hun inzet. „Onder moeilijke omstandigheden doet u fantastisch werk!” Willem-Alexander en Máxima lieten weten mee te leven met ondernemers en andere getroffenen. „Samen komen wij hier doorheen!”

 © Hollandse Hoogte / ANP

 © Hollandse Hoogte / ANP

 © Hollandse Hoogte / ANP

 © Hollandse Hoogte / ANP

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal