Opgepakte Weertenaar blijft vastzitten vanwege oproep tot geweld

Veel ondernemers in Weert hebben hun zaak met spaanplaten tegen relschoppers beveiligd na signalen dat ook in Weert avondklokrellen zouden gaan plaatsvinden. © De Limburger

Weert -

De 38-jarige Weertenaar die woensdagavond door de politie in zijn woning is aangehouden, blijft nog vastzitten. Hij zou hebben opgeroepen tot geweld in Weert, meldt de politie donderdag.

Pieternel Kellenaers

De oproep die de man via sociale media zou hebben verspreid, zou volgens een politiewoordvoerder met rellen woensdagavond in Weert te maken hebben. „De man wordt nog verhoord en hij zal tot de terechtzitting, via snelrecht, vast blijven zitten.” De geruchten over aanstaande rellen in Weert hebben in elk geval tot angst bij ondernemers geleid die maandag in allerijl hun panden zijn gaan beveiligen. Op veel plekken in de stad zijn ramen dichtgemaakt met spaanplaten, zoals ook in andere steden te zien is sinds de avondklokrellen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal