Amateurbeelden Midsummer-pop-festival Meerlo dit jaar te zien op Omroep MAX

Omroep MAX op bezoek bij René Poels. © Facebookpagina René Poels

Meerlo

Beelden van het Midsummer-pop-festival dat vijftig jaar geleden in Meerlo werd gehouden zijn binnenkort terug te zien in de uitzending van Nederland op Film van Omroep MAX.

Dat meldt oud-journalist René Poels op zijn Facebookpagina. „Vijftig jaar geleden stond het Noord-Limburgse Meerlo in het teken van het legendarische Midsummer-pop-festival. Als medeorganisator en amateurfilmer heb ik daarvan destijds opnames gemaakt. Omroep MAX zendt medio dit jaar het programma uit Nederland op Film met beelden van amateurfilmers’’, schrijft Poels die bezoek kreeg van een filmploeg van Omroep Max in zijn woning in Meerlo.

Samen met presentator en schrijver Wim Daniels heeft Poels de filmbeelden van het festival teruggekeken en van commentaar voorzien. Poels: „Prachtig om die herinneringen weer op te halen aan de hand van de beelden. Wanneer de beelden van het Woodstock van het Zuiden te zien zijn wordt later bekend gemaakt.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal