Bedrijf en buurt realiseren samen nieuwe groene rustplek in Hoensbroek

 © Gemeente Heerlen

Hoensbroek -

Binnen afzienbare tijd verrijst op het al jaren braakliggende terrein aan de Zandstraat/ Spoordijkstraat/Pastoorskuilenweg in het centrum van Hoensbroek het Pauzepark. Dit wordt een groene rustplek met wandelpaden, een speelplek voor kinderen, een trapveldje en een klimheuvel.

redactie

Buurtbewoners hebben meegewerkt aan het ontwerp en zijn deels verantwoordelijk voor de realisatie en het onderhoud. De werkzaamheden zijn inmiddels van start gegaan.

Vanuit maatschappelijke betrokkenheid en de visie over verbetering van de leefomgeving is het Hoensbroekse bedrijf L’Ortye in gesprek gegaan met buurtbewoners. Samen met IBA Parkstad en de gemeente Heerlen kwam het tot een plan. „L’Ortye heeft kennis en ervaring op dit gebied ingebracht en financiert een deel van dit project met opbrengsten uit de grond. IBA Parkstad en gemeente Heerlen bieden ondersteuning, medewerking en financiering”, zo laat de gemeente weten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal