Ook in Weert stelt burgemeester een noodverordening in

 © archief De Limburger

Weert -

In navolging van gemeenten als Peel en Maas en Roermond stelt ook de burgemeester van Weert een noodverordening in die donderdag ingaat. De verordening is tot en met 10 februari van kracht.

Pieternel Kellenaers

De noodverordening in Weert geldt voor de hele gemeente en volgt op twee noodbevelen voor acuut dreigende situaties in de stad maandag en woensdag. „Het is niet dat er nu concreet een aanleiding is maar de dreiging is nog niet over”, licht burgemeester Ina Leppink-Schuitema haar besluit toe. De noodverordening gaat donderdag om 17.00 uur in en zal vooralsnog tot en met 10 februari om 4.30 uur van kracht zijn. Dat betekent dat iedereen zonder aanleiding preventief kan worden gefouilleerd. Eerder hebben de burgemeesters van gemeenten als Peel en Maas, Echt-Susteren, Maastricht, Roermond, Stein, Sittard-Geleen en Venlo ook al een noodverordening uitgevaardigd.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal